Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا-جانشین رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات جزئیات ساخت صحن حضرت زینب (س)، اتصال سرداب‌های حرم مطهر حسینی و ساخت و نصب گنبد جدید حرم را تشریح و اعلام کرد: این سه طرح جزو پیچیده‌ترین طرح‌های عمرانی جهان اسلام است.
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از روابط عمومی ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات، مجید نامجو گفت: هم اکنون با همت مهندسان، کارگران و استادکاران ایرانی، سه طرح بزرگ که جزو پیچیده‌ترین طرح‌های عمرانی جهان اسلام محسوب می‌شوند، در حرم مطهر سالار شهیدان در حال اجراست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: احداث صحن و شبستان حضرت زینب (س)، طرح اتصال سرداب‌های حرم مطهر حسینی و ساخت و نصب گنبد جدید، سه طرح مهم در حال اجرای در حرم مطهر سالار شهیدان است.
جانشین رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات با بیان اینکه فاز نخست از طرح جامع توسعه حرم مطهر حسینی مزین به نام صحن حضرت زینب (س) اکنون به مرحله نازک‌کاری، نماکاری و اجرای تأسیسات رسیده است، افزود: این صحن با زیربنای بیش از 130 هزار متر مربع در محدوده‌ای از شهر کربلا قرار دارد که براساس شواهد تاریخی همان منطقه وقایع روز عاشورای سال 61 هجری قمری است.
نامجو در توضیح دلایل پیچیدگی فنی و مهندسی اجرای این طرح گفت: در عمق سه متری بستر کربلا، آب زیر سطحی وجود دارد که برای اجرای چنین طرحی ابتدا باید تدبیری برای مهار آن اندیشیده می‌شد.
وی ادامه داد: مهندسان ایرانی برای غلبه بر این چالش فنی، با استفاده از فناوری روز و به‌کارگیری دستگاه «هیدرو فرز»، با حفاری و نصب چندین دیواره آب بند به ضخامت یک متر و عمق 30 متر، مانع از نفوذ آب‌های زیر سطحی به محدوده اجرای طرح شدند که از نظر وسعت و حجم عملیات اجرایی در جهان کم نظیر محسوب می‌شود.
جانشین رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات هدف از اجرای این طرح بزرگ را ایجاد فضای زیارتی، رفاهی و خدماتی مناسب و در خور شان زائران سیدالشهدا (ع) اعلام کرد و گفت: صحن حضرت زینب (س) شامل فضا‌هایی از جمله شبستان ها، کتابخانه، موزه، مهمانسرا و چندین چشمه سرویس بهداشتی و حمام است.
نامجو با بیان اینکه منابع مالی این طرح را دوستداران اهل بیت (ع) از سراسر جهان به ویژه خیران عراقی و ایرانی در قالب نذر و موقوفات اهداء می‌کنند، اضافه کرد: پیش بینی می‌شود این طرح بزرگ تا پایان سال 1403 تکمیل و تحویل عتبه حسینی شود.
اتصال سرداب‌های پیرامون مضجع مطهر
جانشین رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات با اشاره به همکاری مهندسان ایرانی و عراقی در اجرای طرح سرداب پیرامون مضجع مطهر امام حسین (ع) گفت: عتبه حسینی طرح احداث چهار سرداب گرداگرد ضریح مطهر را به شرکت ارض القدس عراق واگذار کرده بود که برادران عراقی برای اتصال این چهار سرداب با چالش فنی و مهندسی مواجه شدند.
نامجو افزود: مسئولان عتبه حسینی که پیش‌تر توان مهندسان ایرانی را در اجرای طرح لاغرسازی و مقاوم سازی ستون‌های اطراف ضریح مطهر دیده بودند، از ستاد توسعه و بازسازی عتبات برای کمک به برادران عراقی برای غلبه بر این چالش فنی کمک خواستند.
وی ادامه داد: متخصصان ایرانی با مطالعه دقیق فیزیک خاک و شرایط بستر حرم مطهر و با درک کامل از میزان خطری که اجرای این طرح ممکن است برای سازه تاریخی حرم مطهر ایجاد کند، پیشنهاد احداث دهنه‌هایی به طول 6 و نیم متر، عرض 12 و ارتفاع حدود 5 متر در نقطه اتصال سرداب‌ها را دادند که هم اکنون با موفقیت در حال تکمیل است.
جانشین رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات با بیان اینکه احداث سرداب‌ها و اتصال آن‌ها به یکدیگر، فضایی در حدود چهار هزار متر مربع را در اختیار زائران قرار داده است، گفت: بنا به درخواست تولیت حرم و برای تسهیل در ورود و خروج زائران به سرداب، زیرگذری نیز از داخل سرداب به بیرون حرم در حال ساخت است که در آینده زائران بتوانند از صحن حضرت زینب (س) به حرم و بالعکس تردد کنند.
ساخت گنبد جدید با ارتفاع هفت متر بلندتر
نامجو به سومین طرح فنی در حال اجرا در کربلا اشاره کرد و گفت: بنا بر اسناد تاریخی، گنبد یا قبه حسینی و ستون‌های پیرامون ضریح مطهر که گنبد روی آن‌ها قرار گرفته، در قرن هشتم هجری و حکومت جلایریان بنا شده که البته بار‌ها در طول تاریخ، توسط شیعیان و ارادتمندان، بازسازی، تعمیر و تزئین شده است.
وی افزود: گنبد دوم (فعلی) که روی قبه حسینی قرار دارد و اکنون روی حرم مطهر مشاهده می‌شود، از نظر تاریخی و فرهنگی، میراث ارزشمند هنر ایرانی و اسلامی مربوط به عصر صفوی و تزئینات آن مربوط به دوره قاجار است.
جانشین رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات درباره دلایل ساخت گنبد جدید برای حرم امام حسین (ع) گفت: با توجه به ساخت و ساز‌های سال‌های اخیر، میزان دید به گنبد، کاهش یافت به طوریکه زائران از فاصله 50 متری حرم تقریبا هیچ دیدی به گنبد ندارند. همچنین در جریان سرکوب انتفاضه شعبانیه شیعیان در زمان دیکتاتوری صدام، صدماتی به گنبد وارد شد، برای همین ساخت گنبد جدید با ارتفاعی بلندتر در دستور کار عتبه حسینی قرار گرفت.
نامجو گفت: به دلیل قدمت سازه تاریخی حرم مطهر، وجود آب‌های زیرسطحی و خطر بالای اجرای طرح عمرانی برای ضریح تحت قبه، گروه مهندسی انگشت شماری در جهان حاضر به اجرای این طرح شدند.
وی با بیان اینکه سرانجام از میان طرح‌های پیشنهادی مختلف از سراسر دنیا، طرح متخصصان ایرانی مورد پذیرش و اجماع کارشناسان قرار گرفت، افزود: گنبد سوم که در کرمان ساخته و قطعات آن به عراق ارسال شده است 7،5 متر بلند‌تر و از نظر قطر 1.5 برابر بزرگ‌تر از گنبد فعلی است که ان شاء‌الله در ماه‌های آتی نصب خواهد شد.
لاغرسازی و تقویت ستون‌های اطراف ضریح
جانشین رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات با بیان اینکه گنبد جدید حدود 300 تن وزن دارد، افزود: براساس پروژه ترفیع گنبد، متخصصان باید ضمن حفظ دو گنبد قبلی، وزن گنبد جدید را نیز به ستون‌های اطراف ضریح مطهر بار می‌کردند لذا ابتدا طرح لاغر سازی و مقاوم سازی ستون‌های اطراف ضریح مطهر اجرا شد.
نامجو گفت: براساس این طرح که در دنیا منحصر به فرد است، ستون‌های اطراف ضریح یکی پس از دیگری با استفاده از فناوری ویژه ای، تراشیده و همزمان با آرماتوربندی خاص و با استفاده از بتن ضد انفجار، مقاوم سازی شد.
وی با بیان اینکه این طرح پرخطر مهندسی با عنایت اهل بیت با موفقیت کامل به بهره برداری رسید، تصریح کرد: با اجرای این طرح لاغرسازی ستون ها، فاصله بین ستون‌ها تا ضریح مطهر از 1،5 متر به حدود چهار متر افزایش یافت.
جانشین رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات با اشاره به فرارسیدن ماه محرم و ایام سوگواری سالار شهیدان از تمامی ارادتمندان اهل بیت دعوت کرد تا بخشی از نذر این ایام خود را به توسعه حرم مطهر حسینی که به تعبیر شهید سلیمانی عمل کوثرانه و صدقه جاریه است، اختصاص دهند.
علاقه‌مندان برای مشارکت در فیض توسعه حرم‌های مطهر می‌توانند با مراجعه به سایت ستاد توسعه و بازسازی عتبات به نشانی اینترنتی www.atabat.org و درگاه پرداخت آنلاین، نذر خود را به میزان دلخواه پرداخت کنند.









منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: حرم ستون های اطراف ضریح حرم مطهر حسینی اتصال سرداب ها اجرای این طرح صحن حضرت زینب عتبه حسینی گنبد جدید ضریح مطهر اجرای طرح ستون ها سه طرح

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۵۴۱۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عملیات پیچیده ایران در جهان طنین انداخته است

پاسخ نظامی ایران به اقدام تروریستی اسرائیل در دمشق، ضعف اسرائیل و قدرتمندی ایران را نشان داد. حمله ایران نه تنها در منطقه بلکه در مقیاس جهانی نیز طنین‌انداز شده است.

به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون خبر ویژه خود نوشت: مراد یشیلتاش؛ استاد دانشگاه ترکیه، در تحلیلی که از سوی روزنامه صباح ترکیه منتشر شد، می‌نویسد: حمله اسرائیل به کنسولگری ایران در دمشق، تنش‌های منطقه‌ای را به اوج بی‌سابقه‌ای رساند و بار دیگر ژئوپولیتیک پیچیده خاورمیانه را در کانون توجه قرار داد. واکنش تلافی‌جویانه ایران به این تجاوز، نه تنها در منطقه بلکه در مقیاس جهانی نیز طنین‌انداز شده است. پاسخ ایران با دو هدف انجام شد: نشان دادن قدرت نظامی خود و رساندن پیامی سیاسی به جامعه بین‌المللی. این اولین مورد از سال ۱۹۷۳ بود که یک دولت، پاسخ نظامی به اسرائیل داد و بدین وسیله وضعیت طولانی مدت مصونیت اسرائیل را مختل کرد.

ایران به دنبال تقویت قدرت بازدارندگی خود در برابر بازیگران منطقه‌ای و جهانی است. حمله ایران از طریق یک عملیات نظامی پیچیده شامل موشک‌های کروز و بالستیک و همچنین پهپادها که به نام شاهد ۱۳۶ شناخته می‌شوند، انجام شد. استفاده ایران از پهپادهای شاهد ۱۳۶، موشک کروز زمین به زمین پاوه با برد ۱۶۵۰ کیلومتر، موشک‌های غدیر و عماد و دزفول، تایید شده است. علاوه‌بر آن، استفاده از موشک خیبرشکن با برد ۱۴۵۰ کیلومتر که ظاهرا قابلیت مانور بالایی در برابر سامانه‌های پدافند هوائی را نیز دارد تایید شده است. عملیات ایران، محدودیت‌های دفاعی اسرائیل را آشکار کرد و نشان داد که سامانه‌های پدافند هوائی اسرائیل دچار آسیب‌پذیری‌ هستند. پنج موشک بالستیک پایگاه هوائی نواتیم، و چهار موشک پایگاه هوائی نِگِو را هدف قرار دادند.

رویارویی اخیر بین اسرائیل و ایران، سؤالاتی را در مورد استراتژی امنیتی اسرائیل ایجاد می‌کند، در حالی که هدف آن تقویت بازدارندگی ایران به عنوان یک قدرت منطقه‌ای است. نقش ایالات متحده با حمایت مداوم از اسرائیل در کنار افزایش تلاش‌ برای جلوگیری از تنش بیشتر مشخص شده است.

عملیات تلافی‌جویانه ایران با عنوان «وعده صادق»، چالشی مهم برای سامانه‌های پدافند هوائی اسرائیل بود. هزینه نسبتا پایین حمله در مقایسه با هزینه اقتصادی بالای دفاع پایداری دراز مدت جنگ را به یک نگرانی حیاتی برای اسرائیل تبدیل می‌کند. بنابراین، توانمندی‌های تهاجمی ایران هم چنان یک تهدید دائمی برای اسرائیل قلمداد می‌شوند.

علاوه‌بر این، اظهارات «حسین سلامی» فرمانده سپاه پاسداران، حاکی از تغییر در الگوی سنتی رویارویی نظامی اسرائیل و ایران است. سلامی تاکید کرد که ایران با عملیات تلافی‌جویانه خود علیه اسرائیل، معادله جدیدی را ایجاد کرده و حملات بعدی اسرائیل به شهروندان، پرسنل و دفاتر و مراکز مرتبط با ایران، با پاسخ مستقیم مواجه خواهد شد.

از سوی دیگر، پاسخ اسرائیل، بر ناتوانی این رژیم در عملیات مستقل در عرصه بین‌المللی تاکید دارد. حضور و حمایت آمریکا در منطقه، نقشی اساسی در شکل‌دهی به فرآیندهای تصمیم‌گیری اسرائیل دارد. علاوه‌بر این، درگیری اخیر باعث شعله‌ور شدن اختلافات سیاسی در درون خود اسرائیل شده است. سیاست‌های امنیتی دولت نتانیاهو با انتقادات داخلی و بین‌المللی مواجه شده و اثبات شده که ناپایدار است. افکار عمومی اسرائیل در رابطه با مدیریت بحران توسط دولت دچار اختلاف نظر شده. برخی از اسرائیلی‌ها از رویکرد تهاجمی‌تر نسبت به ایران حمایت می‌کنند در حالی که برخی دیگر از اسرائیلی‌ها خطرات مرتبط با تبدیل شدن به یک جنگ در مقیاس بزرگ را برجسته می‌سازند.

منبع: کیهان

دیگر خبرها

  • جمهوری اسلامی ایران؛ پرچمدار تقریب/ مسئله فلسطین اولویت اول جهان اسلام است
  • امام جمعه نجف اشرف: اوضاع جهان به نفع اسلام پیش می رود
  • اقتدار جمهوری اسلامی تکیه گاهی برای آزادی خواهان جهان است
  • مراسم ویژه خدام حسینی در حرم مطهر امام حسین(ع) عصر جمعه
  • ساخت مستند تصویری شبیه‌سازی حرم مطهر امام حسین (ع) در شیراز
  • اجرای طرح همیاران آرامش در گرگان و گنبد
  • فیلم| ظهر بارانی در حرم مطهر امام رضا (ع)
  • عملیات پیچیده ایران در جهان طنین انداخته است
  • ترمیم حرم‌ مطهر ائمه تعظیم شعائر اسلامی است
  • توان فنی - مهندسی ایران در جهان شناخته شده است